iasiadopta

Infestarea cu purici

Infestarea cu puriciPuricii care trăiesc pe pielea câinilor sunt adulți și se hrănesc cu sângele animalelor. Ouăle și larvele trăiesc în mediul înconjurător. Puricii prolifică în perioada caldă.

Puricii produc mâncărimi în zonele unde au înțepat pielea pentru a se hrăni. Primul semn că animalul este infestat cu purici este că se scarpină foarte des. Prin scărpinare se produc leziuni care se pot infecta cu bacterii. Prin injectare în momentul hrănirii, puricii transmit câinilor și anumiți agenți patogeni.

Prezența în număr mare a puricilor conduce la anemierea animalului din cauza cantității mari de sânge ingerate de insecte.

Este destul de complicat de a scăpa de purici pentru că larvele din mediu sunt o sursă continuă de infestare. Câinii tratați pot lua alți purici din zona în care trăiește, din parc sau din grădină. În cazul câinilor crescuți în apartamente, trebuie folosite spray-uri pentru curățarea mobilei, a covoarelor, a tuturor locurilor unde obișnuiesc să stea câinii. În apartamente, puricii se dezvoltă foarte bine și iarna.

Atenție deci la prevenirea infestării cu puricii precum și la tratarea animalelor!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu