iasiadopta

Informații generale despre vaccinarea câinilor

Informații generale despre vaccinarea câinilorUn câine se vaccinează de la vârste mici. Dacă animalul a fost găsit sau adoptat și nu se știe ce vaccinuri a făcut, se începe vaccinarea la vârsta adultă într-un ritm mai accelerat, după un alt program de vaccinare. Un pui de cățel nu trebuie lăsat să intre în contact cu alți câini până când nu i se fac primele vaccinuri obligatorii, fiind în pericol de a se îmbolnăvi.

Cel mai important vaccin la începutul vieții câinelui este unul polivalent împotriva bolilor: parvoviroza, hepatita infecţioasă şi jigodia. Se pot face și vaccinuri individuale pentru aceste boli. Vaccinarea se repetă după două săptămâni.

Anticorpii primiți de la mamă dispar din organismul cățelului la vârsta de 5-7 săptămâni și de aceea atunci este momentul ca puiul să primească primul vaccin.

O vaccinare obligatorie prin lege este cea împotriva turbării (rabiei). Acest vaccin trebuie repetat în fiecare an. Puțină lume știe că în România orice câine trebuie vaccinat anual împotriva turbării.

Chiar dacă este vaccinat, câinele nu este protejat sută la sută. Eficiența fiind cuprinsă între 50% și 90%, se reiau vaccinările așa cum am precizat, după două săptămâni.

Aceste informații prezentat aici sunt cu caracter general, informativ. Pentru fiecare animal în parte, trebuie consultat medicul veterinar și urmat un program de vaccinare recomandat de specialist.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu