iasiadopta

Îngrijirea câinilor în timpul iernii

Îngrijirea câinilor în timpul ierniiCei mai mulți câini sunt încântați de ninsoare și de plimbările iarna prin zăpadă. Mediul umed și rece poate afecta sănătatea animalelor. Ce trebuie făcut?

Unii câini sunt mai puțin rezistenți la frig și de aceea trebuie scoși iarna la plimbare cu haine care să îi protejeze în zona burții și mai ales a spatelui. Alții au blană cu păr lung și se descurcă bine la temperaturi mai scăzute. Câinii de statură mai mică sunt mai expuși răcelii decât animalele de talie mare.

Alimentația este importantă și în privința rezistenței la frig. Deși orice câine are un strat de grăsime care îl protejează la temperaturi scăzute, un exemplar care mănâncă sănătos, echilibrat, va fi pregătit pentru plimbări mai lungi prin zăpadă. Stratul de grăsime este totuși ceva mai mic la câinii foarte tineri și la cei foarte bătrâni.

Pentru patrupedele care trăiesc afară, cușca în care se adăpostește trebuie să fie bine izolată pe timpul iernii și trebuie să fie amplasată într-un loc ferit de vânt.

Pentru câinii care sunt crescuți în apartament, la întoarcerea din plimbările pe zăpadă trebuie să-i fie curățați bulgării înghețați pe lăbuțe. Acest lucru se face simplu, cu o cârpă udată cu apă caldă.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu