iasiadopta

La câini, apendicele nu se inflamează pentru un fapt simplu: nu există!

Oamenii care au făcut apendicită știu cât e de dureros. Apendicita este inflamația apendicelui și provoacă dureri abdominale intense, greață, vărsături și febră. În cazul în care câinele dumneavoastră are dureri abdominale, cauza nu poate fi  apendicita pentru că acesta nu are apendice. La câini, apendicele nu se inflamează pentru un fapt simplu: nu există!

În timp ce corpul câinelui are multe asemănări cu corpul uman, apendicele este una dintre excepții. Spre deosebire de opossum, wombat, iepuri, maimuțe mari și alte primate, câini și alte câteva animale nu au apendice. Aceste animale fără apendice au alte structuri responsabile pentru fabricarea și stocarea bacteriilor benefice.

Deoarece câinele nu are apendice, are un organ de înlocuire numit cecum, o pungă intraperitoneală care este considerată a fi începutul intestinului gros. Acesta găzduiește un număr mare de bacterii, care ajută la distrugerea enzimatică a materialelor vegetale, cum ar fi celuloza, și stochează de asemenea probiotice.

Datorită acestui fapt, diareea severă și alte boli intestinale sunt diminuate. Cecumul erbivorelor este mult mai mare decât cecumul omnivorilor. Aceste animale consumă mai multă celuloză și apă, făcând necesar un cecum mai mare pentru o digestie eficientă.

Câinii au un cecum relativ mic, deoarece consumă mai puțin celuloză.

Cecumul este motivul pentru care câinii dumneavoastră mănâncă uneori iarbă.

La câini, apendicele nu se inflamează pentru un fapt simplu: nu există!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu