iasiadopta

Lăcrimarea în exces

Lăcrimarea în excesLăcrimarea în exces duce la formarea petelor de lacrimi pe fața câinilor, în special în cazul animalelor de talie mică. Aceste pete sunt cauzate de umezeala semipermanentă datorată lăcrimării. Petele trebuie îndepărtate de pe blănița câinelui.

Lăcrimarea excesivă poate fi produsă de o iritație a ochilor. Această iritație poate fi cauzată mai ales de părul lung din jurul ochilor. În acest caz, soluția este simplă și duce imediat la rezolvarea problemei lăcrimării: scurtarea tuturor firelor de păr care intră în ochii animalului.

Și calitatea apei băute de câine poate influența lăcrimarea, dacă această apă conține multe minerale. Se va trece în această situație la folosirea apei filtrate pentru potolirea setei câinelui.

Substanțele chimice pot irita ochii animalului. Folosirea unui șampon special pentru câini elimină și această cauză a lăcrimării în exces.

Umezeala din jurul ochilor favorizează dezvoltarea bacteriilor. Și din acest motiv este bine ca vasul din care se hrănește animalul să fie mereu curat, spălat cât mai des. Vasele din plastic se zgârie mai ușor și astfel permit dezvoltarea bacteriilor, inclusiv a celor care duc la lăcrimarea excesivă. Se recomandă folosirea vaselor de oțel inoxidabil pentru hrănirea câinelui.

Nu în ultimul rând, o infecție a ochilor sau chiar o boală genetică pot provoca lăcrimarea excesivă. În acest caz, trebuie consultat medicul veterinar. Fără un tratament imediat și eficient, se poate ajunge la o agravare a situației și la complicații.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu