iasiadopta

Mâncare gătită sau mâncare specială pentru câini?

Mâncare gătită sau mâncare specială pentru câini?Dieta câinelui trebuie să fie o preocupare constantă pentru stăpânul lui. O alimentație care nu este adecvată poate conduce la nenumărate probleme medicale și poate avea consecințe nedorite în creșterea și dezvoltarea acestuia.

Hrana unui câine trebuie să conțină cel puțin 17% proteine. Nu orice mâncare bună pentru oameni e bună și pentru patrupede. Multe din alimente nu pot fi folosite ca bază nutritivă, ci doar pentru a crea senzație de sațietate a animalului: mămăliga, pâinea, pastele făinoase, orezul.

Soluția ideală pentru câine ar fi alternarea mâncării speciale umede cu cea uscată concentrată. Trebuie acordată atenție compoziției crochetelor uscate, pentru că ele pot conține înlocuitori de proteine în loc de proteine. Hrana umedă este cea mai apetisantă, dar este mai scumpă, se usucă și se alterează ușor. Iată de ce alternarea sortimentelor este ideală.

Detaliile finale se referă la cantitatea și tipul exact de hrană în funcție de următoarele criterii:

– talia animalului,

– nivelul de activitate fizică,

– vârsta.

Răspunsul exact privind cantitatea de hrană necesară unui câine va fi dat de un medic veterinar. Se pot folosi și indicațiile de pe ambalajul alimentelor, ținând cont de criteriile menționate mai sus.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu