iasiadopta

Mesajele transmise de câine prin mișcările cozii

În general, iubitorii de câini știu că animalul e fericit dacă flutură coada în sus și e supărat dacă dă din coadă în jos.

Coada orizontală și gâtul întins înainte ale unui câine care și mârâie transmit mesaje amenințătoare, în principal acela că urmează să muște.

O poziție supusă cu coada în jos transmite că mesajul a fost înțeles și câinele se va comporta după cum i s-a cerut.

Coada în jos dar cu vârful ridicat, picioarele din spate depărtate, urechile date pe spate a unui câine încordat alungă vizitatorii nepoftiți.

Coada în jos între picioare a unui câine care stă cu pieptul înainte arată nehotărârea acestuia, în general între a alege o poziție sigură, defensivă, și o poziție de atac.

Coada lăsată a unui câine care își mișcă picioarele pe loc, cu capul plecat, exprimă neîndeplinirea unor sarcini obișnuite, incapacitatea de a le duce la bun sfârșit.

Câinele cu coada fluturată pe jos, capul plecat excesiv și corpul cocoșat recunoaște că nu este animalul alfa.

Poziția de retragere este anunțată de coada pe lângă corp în jos a unui câine care se așează pe picioarele din spate, cu urechile pleoștite și botul în jos.

Coada fluturată pe sus a unui câine relaxat anunță buna dispoziție a animalului.

Coada în jos și capul plecat, spinarea arcuită în sus și urechile pe lângă corp trimit un mesaj de scuze pentru o acțiune anterioară care nu trebuia făcută, pentru o poznă.

Un câine cu coada ridicată în sus, gâtul întins și urechile în sus transmite un mesaj de superioritate, anunță că este șeful.

Adăpost municipal Iași Mesajele transmise de câine prin mișcările cozii

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu