iasiadopta

Nu lăsați câinele prea mult timp singur acasă

Câinele nu este un animal solitar, membrii familiei compunând haita lui. În haită se simte protejat și în siguranță. Cu membrii haitei se joacă și își desfășoară toate activitățile zilnice. În momentul când este lăsat singur acasă timp îndelungat, în apartament sau în curte, poate dezvolta o multitudine de probleme comportamentale și psihologice, inclusiv anxietatea de separare, lătratul excesiv sau săpatul, comportamentul distructiv sau fuga. Poate chiar să piardă tot de a învățat cu privire la traiul în casă și să facă pozne, să răvășească sau să strice mobila sau diferite lucruri găsite în cale.

Câinele trebuie să-și petreacă cât mai mult timp cu membrii familiei. Dacă lucrați în timpul zilei și nu este nimeni altcineva acasă, rugați un vecin sau un prieten să scoată câinele la plimbare sau să se joace cu el. Dacă acest lucru nu este posibil, încercați să petreceți cât mai mult timp împreună atunci când reveniți acasă. Dați-i mai multă atenție și lăsați-l să fie mereu în preajma dumneavoastră, chiar și atunci când sunteți ocupat și nu puteți să vă jucați cu el. Țineți-i companie, interacționați cu câinele dumneavoastră pentru că asta îl va face fericit.

Pentru a evita comportamentul anxios, este necesar să educați câinele de mic, să îi impuneți limite, să stabiliți reguli și să nu îl alintați prea tare. În plus, câinele trebuie să își consume energia prin diferite activități fizice, prin plimbări și prin joacă, astfel încât să fie obosit când este lăsat singur acasă și să nu mai aibă energie pentru a lătra și a alerga agitat prin locuință.

În dorința de a-și aduce stăpânul acasă, un câine needucat suficient, lăsat mult timp singur acasă, poate să urle sau să schiaune pentru a fi auzit de familie. Dacă nu reușește așa, va dori să evadeze și să ajungă la stăpânul său, va săpa, va zgâria sau va roade tot ce-i stă în cale pentru a scăpa din locul unde este singur. De supărare, poate chiar să urineze în locuri în care nu i se permite acest lucru.

Se pot obține progrese mari prin aplicarea constantă a unor reguli și printr-o disciplină mai strictă. Trebuie să învețe că nu este el șeful și că va fi pedepsit atunci când greșește. Câinele care și-a consumat energia înainte de a rămâne singur acasă va sta liniștit la locul lui, special amenajat, unde va avea la dispoziție apă și hrană, dar și jucării cu care să-și ocupe timpul.

Nu lăsați câinele prea mult timp singur acasă

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu