iasiadopta

Nu puneți pături sau perne în cușcă!

Oamenii sunt tentați să protejeze câinii la fel cum ar face cu un copil sau cu un alt membru al familiei. Câinele care trăiește în curte, trebuie lăsat și iarna să stea în curte. Din prea multă grijă față de cățel, ne dorim să-i amenajăm culcușul asemeni patului nostru. Este greșit însă să băgăm pături, haine sau perne în cușca câinelui. Acestea vor trage umezeală și vor face mai mult rău decât bine. De altfel, câinele va scoate din cușcă toate materialele textile și vă va comunica astfel că nu a fost o decizie corectă.

Protejarea de frig se face prin poziționarea corectă a cuștii pe un palet de lemn, într-un loc ferit. Se poate așeza pe podeaua cuștii rumeguș sau fân, cu singura condiție să fie înlocuit periodic, pentru ca așternutul din cușcă să fie mereu uscat și curat.

Pentru a împiedica frigul să intre în cușcă, puteți improviza o ușă din cauciuc, prinsă doar în partea de sus, cușca rămânând astfel ușor accesibilă. Nu folosiți nici aici materiale textile care să rămână ude. Este nevoie de un material flexibil, izolator și impermeabil.

Citiți și celelalte sfaturi legate de îngrijirea câinilor pe timpul iernii.

Nu puneți pături sau perne în cușcă!
Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu