iasiadopta

Nume de câini: 100+ idei pentru fiecare personalitate – Partea 1

Nume de câini: 100+ idei pentru fiecare personalitate
 
idei nume caini

Cei mai buni prieteni ai omului din cele mai vechi timpuri, cățeii sunt în continuare cele mai populare animale de companie. Ei aduc bucurie și alinare în casele noastre, reprezintă un sprijin emoțional și sunt adevărați membri ai familiei, iubiți de toți, de la bunici la pitici.

Dacă ați luat de curând un cățeluș și nu știți ce nume să-i dați, vă prezentăm în continuare câteva idei pentru nume de câini, care să vă ajute în alegerea celui mai potrivit apelativ pentru simpaticul animal de companie care se rostogolește vesel prin preajmă, gata de joacă și de alint.

Recomandări de nume în funcție de personalitatea câinelui

Așa cum există diferite rase de câini, la fel de diverse sunt și tipurile de personalitate ale simpaticilor câini. Atunci când alegeți nume de căței, luați în considerare comportamentul lor, temperamentul, caracteristicile rasei, modul de socializare, relația lor cu membrii familiei și cu ceilalți oameni din jur.

Gândiți-vă că acest nume îl va însoți pe animalul vostru de companie toată viața și că va avea un rol foarte important în relația dintre voi. Iată câteva recomandări de nume de căței și nume de cățelușe, în funcție de personalitate, pentru că este într-adevăr unic.

Pentru câini sociabili

nume caini sociabili

Da, sunt căței care de-abia așteaptă să se întâlnească cu oamenii și să se joace cu printre copii, se simt cel mai bine la întâlnirile din parc și la reuniunile de familie. Alegeți pentru ei nume amuzante de animale, inspirate din filme și cărți, potrivite pentru firea lor veselă și sociabilă.

Iată câteva sugestii de nume pentru câini sociabili: fericitul Happy, veselul Smiley sau bunul amic Buzz sunt variante potrivite pentru câinii cu chef de joacă. Iar pentru nume de câini fete sunt potrivite Maggie, (the ‘girl’ next door), petrecăreața Dixie sau populara Bella.

Alte nume de câini sociabili pot fi: Jumbo, Shiny, Lucky, Chap, Milo, Dexter, Coco, Gizmo, Benji, Ace, Luke, Joey, Brody sau Archie.

Sex masculin Sex feminin
Happy Maggie
Buzz Shiny
Jumbo Lucky
Smiley Bella
Champ Dixie

 

Pentru câini relaxați

nume caini relaxati

Cu siguranță că ați întâlnit căței cu o atitudine cool, de genul What’s up, man…Dacă vă gândiți la nume amuzante de animale, pentru ei sunt foarte potrivite. Alegeți celebrul apelativ Dude, relaxatul Zen sau răsfățatul Hefe. Cățelușele se pot numi Grace, Karma sau chiar Minnie, precum simpatica prietenă a lui Mickey Mouse.

Alte nume de câini relaxați pot fi: Murphy, Boy, Bentley, Cash, Bubba, Dolce, Doggie, Pepe, Frasier, Elmo, Hugo, Daisy, Puffy sau Genie.

Sex masculin Sex feminin
Dude Grace
Pepe Daisy
Boy Puffy
Zen Karma
Hefe Minnie

 

Pentru câini energici

nume caini energici

Câinele se joacă și aleargă cât e ziua de lungă? Înseamnă că este un câine energic și merită un nume pe măsură. Sunt nume românești de câini precum Zmeu sau Mura, care se potrivesc pentru câinii cu personalitate activă, dar sunt și alte nume consacrate, precum Jet, Bolt sau Speedy, care arată că este un munte de energie, mereu pregătit pentru noi aventuri.

Alte nume de câini energici pot fi: Ziggy, Blitz, Quicky, Macho, Bandit, Rusty, Rambo, Scout, Misty, Joy, Cheeta, Allegria ori Dakota.

Sex masculin Sex feminin
Jet Speedy
Bolt Cheeta
Ziggy Joy
Blitz Quicky
Zmeu Mura
Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu