iasiadopta

Nume de câini: 100+ idei pentru fiecare personalitate – Partea 2

Pentru câini curioși

nume caini curiosi

N-a rămas niciun colțișor din casă fără să fie cercetat, iar o excursie în locuri noi este întotdeauna binevenită. Înseamnă că aveți un câine cu o curiozitate înnăscută, iar cele mai frumoase nume de câini masculi sunt băgărețul Nosy, celebrul detectiv Scooby Doo sau chiar Toby, după cum se numea câinele lui Sherlock Holmes.

Alte nume de câini curioși pot fi: Radar, Hedwig, Merlin, Guess, Wish, Zorro, Zelda, Hermione, Foxy, Trixie, Woody, Samantha sau Seeky.

Sex masculin Sex feminin
Nosy Wiki
Scooby Doo Foxy
Radar Woody
Toby Trixie
Zorro Samantha


Pentru câini grijulii

nume caini grijulii

Câinii mari sau mici au grijă de copii, sunt atenți la celelalte animale și au instincte puternice de pază. Înseamnă că cele mai potrivite nume vin de la bunul dinozaur Arlo, inimosul urs Baloo din Cărțile Junglei sau chiar din mitologie, cu sugestii precum Hector sau Rex.

Și pentru cățelușe sunt nume inspirate, de exemplu Nannie, Alma sau Simba, ca puiul de leu din cunoscutul film de animație.

Alte nume de câini grijulii pot fi: Buck, Fram, Goblin, Argus, Ursa, Noma, Sombra, Willow, Mia, Carrie sau Bonnie.

Sex masculin Sex feminin
Arlo Nannie
Baloo Mia
Buck Simba
Rex Carrie
Hector Alma


Pentru câini carismatici

nume caini carismatici

Cineva știe să pozeze, fură inimile tuturor și este vedetă la birou de câte ori vine în vizită… Pentru aceste animale de companie carismatice sunt nume de câini băieți precum cuceritorul Alfie, sau Pongo, Bailey, Marley din filmele celebre 101 Dalmațieni, Drumul unui câine către casă și Marley & Me.

Pentru cățelușe irezistibile se potrivesc tot nume din filme: Lassie, Perdita sau Heidi, dar și Diva ori Lulu, ca pe marile scene pariziene.

Alte nume de câini carismatici pot fi: Ringo, Cosmo, Elvis, Casanova, Beauty, Vegas, Glory, Gotti ori Monaco.

Sex masculin Sex feminin
Alfie Lassie
Pongo Perdita
Bailey Diva
Ringo Lulu
Marley Heidi


Pentru câini emotivi

nume caini emotivi

Cine se ascunde în cel mai îndepărtat colț atunci când vin prietenii în vizită sau stă trist până seara, în așteptarea stăpânului, să vină de la muncă și să se joace un pic și cu el… Da, este vorba despre cățeii emotivi, ca Goofy din filmele lui Walt Disney sau despre cățelușe timide, cărora li se potrivesc nume precum Crystal ori Angel.

Alte nume de câini emotivi pot fi: Shy, Fonzie, Dodo, Buddy, Goosie, Jo, Petty, Puca, Hippi, Dopey, Blushy, Sfiosu, Honey, Gracie, Pearl sau Callie

Sex masculin Sex feminin
Goofy Gracie
Buddy Callie
Fonzie Pearl
Shy Crystal
Dodo Angel

Recomandări de nume în funcție de talie

Așa cum există diferite rase de câini, la fel de diverse sunt și tipurile de personalitate ale simpaticilor câini. Atunci când alegeți nume de căței, luați în considerare comportamentul lor, temperamentul, caracteristicile rasei, modul de socializare, relația lor cu membrii familiei și cu ceilalți oameni din jur.

Gândiți-vă că acest nume îl va însoți pe animalul vostru de companie toată viața și că va avea un rol foarte important în relația dintre voi. Iată câteva recomandări de nume de căței și nume de cățelușe, în funcție de personalitate, pentru că este într-adevăr unic.

Pentru câini de talie mică

nume caini talie mica

Dacă aveți un cățel din rasa Yorkshire Terrier, Brussels Griffon, Boston Terrier, Shih Tzu, Bichon Frise, Pomeranian, Scottish Terrier, Cockapoo, Pekingese, Maltese sau Chihuahua, vă trebuie nume de câini mici, ca să-i alintați și să-i răsfățați ca pe niște jucării cu blană.

Sunt potrivite ca nume de câini masculi de talie mică: Toy, Spot, Tiny sau Teddy, precum ursuleții de pluș.

Alte nume de câini mici pot fi: Toto, Cookie, Smoc, Penny, Poppy, Doty, Little, Lili, Lollipop, Izzy, Clio, Bibi sau Bean.

Sex masculin Sex feminin
Toy Cookie
Toto Penny
Spot Poppy
Tiny Lollipop
Teddy Dotty


Pentru câini de talie medie

nume caini talie medie

Fie că sunt Australian Shepherd, Beagle, Collie, Bulldog Francez, Cocker Spaniel, Dalmațian ori Bull Terrier, câinii din aceste rase de talie medie pot să poarte nume haioase, precum Spike, Blackie sau Paco, ori nume consacrate ca Ajax, Max sau Martha.

Alte nume de câini de talie medie pot fi: Gus, Jax, Rocco, Bruno, Bea, Chelsea, Edith, Zoey, Wendy sau Emma.

Sex masculin Sex feminin
Spike Bea
Ajax Blackie
Paco Martha
Max Zoey
Bruno Wendy


Pentru câini de talie mare

nume caini talie mare

Pentru câini de talie mare cum sunt cei din rasele Marele Danez, Ogar irlandez, Schnauzer uriaș, Ciobănesc caucazian, Saint Bernard, Terra Nova sau Cane Corso se potrivesc nume puternice: Thor, Ares, Sierra, nume de personaje din filme: Beethoven, Bagheera, Big Mama sau nume nobiliare, precum Duke, King ori Hera.

Alte nume de câini mari pot fi: Majestic, Cezar, Bigfoot, Haiduc, Beast, Nelson, Neva, Luna sau Yolanda.

Nu uitați că, deși sunt de dimensiuni impresionante, acești câini tot au nevoie de afecțiune, alint și joacă, ca între prieteni.

Sex masculin Sex feminin
Beethoven Big Mama
Duke Luna
Thor Hera
King Sierra
Ares Bagheera
Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu