iasiadopta

Obezitatea poate declanșa o boală gravă – pancreatita

Obezitatea poate declanșa o boală gravă – pancreatitaAlimentația bogată în grăsimi, în special cea rezultată din resturile pe care câinele le capătă de la masa stăpânilor, favorizează apariția pancreatitei. Chiar și excesele de scurtă durată din timpul sărbătorilor pot duce la îmbolnăvirea animalului. Un câine obez este foarte probabil suferind, pancreasul inflamându-se și nemaiputând îndeplini normal funcțiile sale de metabolizare a zahărului din organism.

Câinele cu pancreatita are dureri abdominale și își arcuiește corpul, este deshidratat și poate avea chiar febră. Alte simptome: vomă, diaree.

Din păcate, din cauza unor simptome care apar în cazul mai multor afecțiuni, nu se poate stabili acasă diagnosticul de pancreatită. Câinele trebuie examinat de medicul veterinar. Analizele de laborator sunt cele care arată starea de sănătate a pancreasului.

Câinele trebuie să urmeze o dietă specială, cu grăsimi puține în hrană. Hidratarea este foarte importantă.

Alimentatia bazată pe hrană specială pentru câini conduce la o stare de sănătate bună a animalului. Aceasta conține toate componentele necesare pentru dezvoltarea corectă și sănătoasă a câinelui.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu