iasiadopta

Pași în adopția unui câine • Dresați-l

  1. Comenzile de bază

Este bine să vă învățați câinele să răspundă la comenzile de bază: șezi, stai, vino, jos. Asta vă va face nu numai viața mai ușoară, dar va satisface și nevoia câinelui de a vă face pe plac.

  1. Socializați

Este bine să expuneți câinele contactului cu oameni cât mai diferiți, mergeți cu el în parc sau la plimbare prin oraș. Apreciați-l atrunci când acceptă să fie mângâiat de străinii cu o atitudine prietenoasă și când se comportă cu calm în prezența altor câini.

  1. Mergeți la școală

Pentru stăpânii mai pretențioși, există nenumărate oportunități de a merge împreună cu câinele la lecții speciale, ținute de profesioniști. Deși se pot dovedi destul de scumpe, rezultatul poate fi spectaculos.

  1. Învățați-l să latre doar când e nevoie

Lătratul câinelui poate fi o sursă de nemulțumire pentru vecini. Este misiunea dumneavoastră să-l învățați că nu trebuie să latre fără motiv. Dacă lătratul cauzează probleme grave cu vecinii, încercați să apelați la o zgardă specială.

  1. Lăudați-l

Câinele vă iubește necondiționat și are nevoie de aprecierea dumneavoastră. Nu ezitați să-l lăudați chiar și la cel mai mic gest corect pe care îl face.

  1. Supravegheați-i relația cu copiii

Câinii sunt prieteni excelenți pentru copii. Cu toate acestea, relațiile dintre ei trebuie vegheate cu atenție. În cazul unei reușite, veți putea genera amintiri și experiențe pe care atât animalul cât și copiii le vor avea pe viață.

  1. Dați-i o sarcină concretă

E bine să-i cereți câinelui dumneavoastră să fie activ și atent dându-i diferite sarcini. Învățați-l să aducă lucruri, să care sacoșe sau alte asemenea. Obligați-l să-și asune o anumită poziție înainte să mănânce sau să plece la plimbare. Aveți în vedere că în felul acesta nu îl chinuiți, ci îi dați un sens de a fi.

Pași în adopția unui câine • Dresați-l

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu