iasiadopta

Pași în adopția unui câine • Fiți prieteni!

  1. Jucați-vă!

Câinii adoră să se joace. Găsiți-vă timp în fiecare zi pentru reprize de joacă. Pe lângă beneficiul evident al faptului că vă veți distra împreună, câinele va acumula multă energie.

  1. Mergeți la plimbare

Câinii trebuie scoși la plimbare. Le place să-și exploreze împrejurimile, iar mișcarea le face bine. Asigurați-vă însă că aveți o lesă trainică și că sunteți în controlul acestor expediții.

  1. Vorbiți cu câinele

E adevărat că nu vă va înțelege cuvintele, dar, cu siguranță, va aprecia sunetul vocii dumneavoastră. Faptul că vă adresați lui, îl va face să se simtă parte a familiei. Nu ezitați să folosiți tonuri și tonalități diferite pentru ca animalul să înțeleagă ce vreți de la el.

  1. Oferiți-i recompense

Câini apreciază foarte mult momentul în care îi oferiți ceva bun ca recompensă a ceea ce a făcut. În felul acesta, le veți diversifica dieta și veți avea un instrument excelent pentru dresaj.

  1. Iubiți-l!

Câinii vă vor iubi necondiționat. E bine să procedați la fel.

  1. Schimbați-i jucăriile

La fel ca oamenii, câinii se plictisesc. Încercați să le înlocuiți jucăriile cu unele noi, doar pentru a le oferi înapoi după două-trei luni. Se vor bucura de ele de parcă ar fi noi.

  1. Acordați-le timp

Aveți în vedere că sunteți în mijlocul lumii câinelui dumneavoastră. A avea un câine e deopotrivă un privilegiu și o obligație. Aveți în vedere că trebuie să vă faceți timp pentru a interacționa cu el.

  1. Găsiți „punctul”

Fiecare câine are un punct sensibil. Scăpinați-l pe burtă până îl descoperiți și nu ezitați să continuați.

  1. Făceți-l să dea din coadă

Aveți în vedere că, pentru un câine, felul în care își flutură coada este un barometru al dispoziției animalului. Încercați să faceți în așa fel încât coada lui să fie deasupra șirei spinării, mișcată energic.

  1. Aduceți-i un tovarăș

Câinii sunt animale sociale, condiționate să trăiască în haită. Dacă nu aveți destul timp pentru a-i satisface nevoile sociale, poate că e bine să vă gândiți la eventualitatea în care îi aduceți un alt câine care să-i țină companie.

Pași în adopția unui câine • Fiți prieteni!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu