iasiadopta

Pași în adopția unui câine • Pregăți-vă!

Odată ce ați ales câinele și el este pe cale de a veni acasă, trebuie să urmați câțiva pași simpli, înainte ca animalul să intre în căminul dumneavoastră.

  1. Acomodarea. Aveți în vedere că în perioada următoare va trebui ca atât stăpânul cât și animalul să se acomodeze unul cu celălalt și amândoi cu mediul care se va schimba sensibil. Pregătiți-vă psihologic pentru asta și acceptați că trebuie să faceți câteva cumpărături.
  2. Programul. Stabiliți încă înainte de sosirea animalului cine și ce are de făcut astfel încât interacțiunile ritmice cu câinele (alimentație, curățenie, plimbare, joacă) să se desfășoare conform unui orar.
  3. Pregătiți curtea și/sau casa. Indiferent cât ar fi de inteligent, un câine nu se poate comporta ca un om și el are nevoie de un mediu construit și aranjat pornind de la înțelegerea profundă a acestui lucru. Este important deci ca animalului să nu i se dea ocazia să strice sau să murdărească lucruri la care țineți foarte mult. De asemenea, e important să aveți în vedere și siguranța câinelui care se poate răni foarte ușor.
  4. Politica de contenționare. Este foarte important, atât în primele zile cât și ulterior, să găsiți o metodă de a vă păstra câinele pe proprietatea proprie, indiferent că asta înseamnă o curte sau un apartament de bloc. Ideal ar fi ca, în anumite perioade, câinele să poată fi izolat într-o zonă (încăpere) perfect închisă. Aveți în vedere că un câine va căuta mereu să-și extindă teritoriul și va fi foarte perseverent în a săpa pe sub garduri și va învăța chiar să deschidă uși. Dacă proprietatea dumneavoastră nu are garduri, atunci e important ca animalul să fie plimbat doar în lesă.
  5. Alte amănunte. Trebuie să aveți în vedere să achiziționați în primul rând o zgardă. Cele mai comode pentru animal sunt cele din piele, care trebuie alese în funcție de dimensiunile câinelui. De aceasta trebuie să fie atașată o lesă, care să vă convină atât dumneavoastră cât și animalului. Gândiți-vă unde va dormi câinele și organizați-i (cumpărați-i) un pat. Câinii au nevoie de un asemenea loc recognoscibil pentru somn. Puteți să-l mai surprindeți și cu câteva jucării alese pe baza sfaturilor vânzătorilor din magazinele specializate.
  6. Veterinarul. Este crucial să stabiliți o relație profesională cu un veterinar încă înainte ca animalul să ajungă acasă. Aveți în vedere că un câine de care să vă bucurați are tot atâta nevoie de un medic care să-i stea la dispoziție ca și oricare alt membru al familiei.
Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu