iasiadopta

Petele de lacrimi

Petele de lacrimiLăcrimarea excesivă este principala cauză a formării petelor de lacrimi. Petele formate astfel pe părul din jurul ochilor favorizează dezvoltarea bacteriilor.

Cauza lăcrimării excesive poate fi de natură genetică sau poate fi o iritație produsă de părul din jurul ochilor. O atenție deosebită trebuie deci acordată lungimii firelor de păr de pe fața câinelui.

Și un exces de minerale din apa pe care o bea animalul poate conduce la lăcrimare excesivă.

Pentru a reduce numărul bacteriilor care pot ajunge să agraveze situația câinilor ce lăcrimează excesiv, este indicat să se folosească, pentru apă și pentru mâncare, vase care se pot spăla mai ușor și care se deteriorează mai greu, care rămân intacte neexistând astfel riscul acumultării bacteriilor în zgârieturi formate pe suprafața lor.

Infecțiile la nivelul ochilor și al urechilor pot fi cauze ale lăcrimării excesive. În acest caz este nevoie de tratament recomandat de medicul veterinar.

Un factor care poate fi îndepărtat mai ușor și care poate conduce la lăcrimarea excesivă este șamponul ce irită ochii animalului.

Zonele umede din jurul ochilor sunt agreate de purici care se vor aduna și vor contribui la pătare.

Zonele pătate din jurul ochilor trebuie curățate și, dacă apar din nou în cazul eliminării unor posibile cauze, câinele trebuie dus la medicul veterinar.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu