iasiadopta

Pierderea auzului la animalele de companie

„Ce fac in cazul in care ma lovesc de pierderea auzului la animalul de companie?”- o intrebare pe care o primim deseori mai ales de la cei care au adoptat un animal. Prin urmare, am hotarat sa ii acordam un loc special in cadrul articolului de astazi.

Adoptia unui animal de companie poate aduce multa bucurie iar cei mai multi dintre posesorii acestora pleaca la drum cu imaginea unei legaturi incredibile ce se va forma intre ei si prietenul lor cu blanita. Atunci cand descopera ca animalul adoptat are auzul afectat partial sau total au impresia ca trebuie sa renunte la toate aceste visa. Experienta ne-a demonstrate ca acest lucru nu este adevarat.

Pierderea auzului la animalul de companie nu este un diagnostic pe care posesorul acestuia isi doreste sa il auda insa, cu ajutorul unei corecte ingrijiri medicale si cu o doza mare de iubire si compasiune, cainii si pisicile surde se pot bucura de o viata lunga si frumoasa.

Cauzele ce duc la pierderea auzului la animalele de companie

  • Varsta

Animalele senioare sunt predispuse la o afectiune denumita otoscleroza, in care cele mai mici componente ale urechii interne isi pierd abilitatea de a functiona corespunzator. Acest lucru afecteaza capacitatea urechii de a transmite undele sonore catre creier si reprezinta cea mai frecventa cauza a pierderii auzului la animalele de companie.

  • Infectiile

Infectiile cronice, recurente pot conduce la inflamatii si la generarea de tesut excesiv in urechea interna, afectand componentele acestia.

  • Toxicitatea medicamentelor

Anumite medicamente sau interactiuni ale acestora pot creste riscul de pierdere a auzului.

  • Predispozitia genetica

Unele rase sunt mai predispuse la a avea afectiuni de la nastere ce cauzeaza probleme ale auzului, asa cum sunt Dalmatienii sau Seterii Englezi.

  • Loviturile, vatamarile

Un corp strain in canalul auricular, o tumora, o afectiune cerebrala sau o vatamare a urechii sau capului – toate pot contribui la pierderea auzului la animalele de companie.

Ce este de facut in cazul in care te confrunti cu piederea auzului la animalele de companie?

Daca banuiesti ca pisica or cainele tau si-au pierdut auzul, stabileste imediat o programare la cabinetul veterinar. Specialistii nostril sunt gata sa te ajuta 24/7 asa ca nu ezita sa ne contactezi indiferent de momentul zilei.

Ne vom asigura ca nu este prezenta nicio infectie sau alta problema medicala si vom realiza un plan de imbunatatire a calitatii vietii prietenului tau cu blanita.

Alocarea de timp pentru ajutarea acestuia ii va face viata mai usoara, intre voi realizandu-se o legatura si mai speciala:

  • Foloseste recompense si mangaieri pentru a-ti invata cainele sau pisica sa recunoasca indicatorii vizuali precum semnele facute cu mana, ca inlocuitor al comunicarii verbale. Animalele adulte vor fi usor obisnuite sa aiba un comportament corespunzator la indiciile vizuale, ajutandu-le sa se simta in siguranta chiar daca nu te pot auzi.
  • Testeaza daca o zgarda cu vibratii este potrivita pentru tine si prietenul tau cel mai bun. Zgarzile cu vibratii ce sunt controlate de la distanta pot sa ii atraga atentia asupra activitatilor zilnice. De exemplu, ii poti atrage atentia ca ajungi acasa astfel incat sa fie pregatit sa te astepte la usa. Nici unul dintre voi nu va fi privat de micile bucurii.
  • Ai rabdare si fii calm. Animalele iti simt emotiile asa ca o atitudine pozitiva, relaxata va face diferenta.
Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu