iasiadopta

Pierderea vederii

Odată cu trecerea anilor, simțul văzului se diminuează și acest lucru este ușor de observat. În cazul în care orbirea se instalează din cauza cataractei, aspectul globului ocular este încețoșat. Mai înainte de aceste semne clare la nivelul ochilor, vom constata că animalul se lovește de diferite obstacole și se împiedică prea des, ceea ce nu se întâmpla la vârste mai fragede.

Odată cu scăderea vederii, câinele are nevoie de ajutor. În primul rând, animalul trebuie să găsească mâncarea și apa în același loc în fiecare zi, acolo unde a fost obișnuit să mănânce. Culcușul va fi un reper important atâta timp cât va avea același plasament mereu. Și toate obiectele cu care se joacă vor fi așezate în același loc, adunate și readuse în locul cunoscut de cățel.

Câinele cu probleme de vedere trebuie însoțit și ferit de zonele care reprezintă un pericol cum ar fi străzile aglomerate, gropile și terenul cu denivelări, scările și bazinele cu apă.

Gesturile folosite anterior vor fi înlocuite de comenzi vocale. Cel mai greu este atunci când pierderea vederii este însoțită de diminuarea auzului, ceea ce se întâmplă frecvent în cazul câinilor bătrâni.

Pierderea vederii

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu