iasiadopta

Pregătiri pentru adoptarea unui câine

Pregătiri pentru adoptarea unui câineExistă mai multe aspecte de care trebuie ținut cont când se ia decizia de a adopta un câine, mai ales dacă animalul va fi ținut în apartament.

Existența copiilor preșcolari în familia care adoptă câinele impune alegerea unui animal mai liniștit și de talie medie sau mare. Câinii de talie mică sunt mai agitați, mai jucăuși și pot zgâria pe cei mici în joaca lor. Chiar și cu un animal cuminte și mai puțin dinamic, copiii mici trebuie mereu supravegheați când se află în compania câinelui.

Câinii de talie mare nu sunt însă potriviți pentru familiile în care există persoane în vârstă, care pot fi ușor suprasolicitate fizic de un asemenea animal. Chiar și momentele de joacă ale unui câine de talie mare pot duce la mici accidentări ale bunicilor, din cauza suferințelor articulațiilor sau din cauza greutății în mișcare ale celor mai în vârstă.

Un lucru foarte important de stabilit la început de drum este desemnarea persoanei care va răspunde și se va ocupa în mod permanent de noul animal de companie. Desigur că există perioade în care, din motive obiective, și ceilalți membri ai familiei se implică în îngrijirea câinelui, dar responsabilitatea de zi cu zi trebuie să aparțină cuiva încă de la început.

Nu în ultimul rând, trebuie să se țină cont că un câine înseamnă cheltuieli permanente: de la banii dați la achiziționarea patrupedului la cei investiți în controale medicale și vaccinuri, cușcă, mâncare și vase, jucării, zgardă și lesă, medicamente, materiale pentru curățenie și chiar bani cheltuiți cu tunsori sau dresaj.

 

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu