iasiadopta

Remedii naturiste pentru afecțiunile câinilor

Remedii naturiste pentru afecțiunile câinilorCa și în cazul oamenilor, multe boli pot fi ameliorate și chiar vindecate cu tratamente naturiste pregătite în casă.

În cazul instalării tusei, câinele poate fi tratat cu zeama rezultată dintr-un amestec în părți egale de ceapă mărunțită și zahăr, după ce aceste ingrediente au stat împreună măcar 12 ore. Doza de tratament este de o linguriță pe zi până la dispariția tusei.

În afară de un regim alimentar strict, din care în prima zi câinele nu trebuie să mănânce nimic, diareea se tratează înlocuind apa cu ceai negru. Pentru refacerea florei intestinale, se recomandă introducerea iaurtului în meniul din perioada de boală.

Și constipația poate fi tratată naturist: se prepară un amestec de miere de albini cu semințe de in, din care i se dau animalului câteva linguri.

Durerile în gât asociate tusei se tratează cu ceai rece de mușețel, care trebuie băut în loc de apă. Dacă simptomele persistă, trebuie consultat medicul veterinar.

Contra puricilor se face un preparat din vodcă, cimbru, lavandă, cedru, fenicul și ulei de usturoi, care se pune pe o bucată de material textil și se leagă de animal.

Compresele cu apă și oțet ameliorează febra ușoară. Câinele trebuie apoi învelit și ferit de frig și de curent.

Ochii roșii pot fi vindecați ștergând pleoapele și pielea din jur cu ceai negru amestecat cu un pic de ulei de măsline.

Pentru a vindeca câinele, nu trebuie însă folosite medicamente pentru oameni. Dacă remediile naturiste recomandate nu funcționează, patrupedul trebuie dus la medicul veterinar și trebuie să i se administreze medicamente din farmacia veterinară.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu