iasiadopta

Să tundem câinele acasă

Cine a încercat să-și tundă câinele acasă, a constatat că nu e o activitate deloc simplă. Problemele care apar sunt: necesitatea de a avea instrumente specifice (ceea ce implică o investiție) și imposibilitatea de a face patrupedul să stea cât de cât liniștit până la sfârșit.

Câinele trebuie să aibă blana curată înainte de a fi tuns pentru ca rezultatele să fie cât mai bune. După îmbăiere, blana trebuie uscată bine astfel încât să se poată determina cât mai exact lungimea firelor de păr.

Se va folosi un pietene obișnuit pentru a descâlci părul acolo unde e posibil. Unele smocuri de păr nu vor putea fi eliminate prin descâlcire.

Alegeți cu grijă locul din casă unde veți tunde câinele. De preferat este ca podeaua să poată fi ușor măturată. Covorul sau mocheta se vor acoperi cu folie de plastic pentru a putea aduna fără efort toată blana căzută.

Mașina de tuns câinele este una specială pentru această activitate. Este relativ ușor de folosit. Zonele mai sensibile vor fi tunse cu foarfecele. Singurul impediment este că animalul se va mișca incontinuu și chiar va fugi dacă nu este ținut în lesă. Câinii de talie mare sau cei extrem de neastâmpărați vor fi sedați de către medicul veterinar.

Pe timpul verii, câinele trebuie tuns mai des pentru a se putea răcori mai ușor. Chiar dacă efortul de a tunde câinele acasă e mai mare, pe total este mai ieftin și mai comod.

Să tundem câinele acasă

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu