iasiadopta

Schimbarea hranei pentru câinele dumneavoastra

Schimbarea hranei pentru câini nu este ceva pentru care ar trebui să vă grăbiţi, mai ales atunci când aduceţi acasă un câine nou. Dacă vedeţi câini care mănâncă din coșul de gunoi, puteţi fi tentat să credeţi că au stomacul de fier. Realitatea, însă, este că aceștia au sistemul digestiv surprinzător de sensibil, iar schimbările bruşte ale alimentelor îi pot deranja. Pentru a ajuta ca tranziţia la o nouă hrană pentru câini să meargă fără probleme, urmaţi aceşti paşi:

Începeţi cu ce ştie

Cereţi reprezentanţilor de la adăpost să vă trimită mâncare acasă. În mod ideal, ar trebui să vă ofere suficient pentru prima săptămână a câinelui. Dacă nu pot, aflați cu ce hrăneau câinele înainte să-l adoptați şi achiziționați un săculeț înainte de a-l aduce acasă.

Schimbaţi alimentele treptat

O mulţime de adăposturi pentru animale de companie au constrângeri bugetare care le împiedică să ofere hrană premium animalelor lor, astfel încât s-ar putea să fiţi nerăbdători să schimbaţi mâncarea pentru câini imediat. Deşi intenţiile dvs. sunt bune, ar trebui să vă opuneţi tendinţei de a-i oferi altceva. Modificări bruşte ale dietei câinelui dvs. ar putea duce la tulburări gastrointestinale care au ca efect vărsături şi/sau diaree – iar ultimul lucru pe care doriţi să îl faceţi este să îl faceți să-și asocieze noua casă cu disconfortul.

Cât de treptată ar trebui să fie această trecere? Cei mai mulţi experţi recomandă o trecere treptată între cinci şi şapte zile, adăugând puţin mai mult din noua hrană şi reducând-o pe cea veche în fiecare zi. PetMD recomandă următorul raport de hrănire:

  • În prima zi, amestecaţi 20% din hrana nouă cu 80% din cea veche.
  • În a doua zi, amestecaţi 40% din hrana nouă cu 60% din cea veche.
  • În a treia zi, amestecaţi 60% din hrana nouă cu 40% din cea veche.
  • În a patra zi, amestecaţi 80% din hrana nouă cu 80% din cea veche.
  • În a cincea zi, hrăniţi câinele 100% cu noua sa hrană.

Priveşte şi învaţă

Fiţi atent la reacţia câinelui la noua hrană. Pe lângă semnele unui stomac deranjat, ar trebui să fiţi atenți şi la scaunul câinelui. Dacă pare anormal sau moale, sau dacă patrupedul prezintă alte semne digestive, încetiniţi acest proces şi lăsaţi-i mai mult timp să se adapteze.

Vedeți când nu este pregătit

Se poate ca animalul dvs. de companie să nu tolereze noua hrană, oricât de încet ați face trecerea, şi asta este OK. Treceţi-l treptat înapoi la hrana veche şi începeţi din nou cu altceva după ce i-aţi oferit o perioadă de pauză. S-ar putea ca noua hrană pentru câini să conţină ingrediente la care câinele dvs. are o intoleranţă sau o alergie. Dacă continuaţi să aveţi probleme la schimbarea hranei pentru câini sau dacă scaunele sale conţin sânge sau au o culoare neobişnuită, trebuie să consultaţi un medic veterinar.

Asigurați-vă că este hidratat

Daţi-i câinelui multă apă, mai ales acum, deoarece va trebui să rămână hidratat în timpul tranziţiei. Dacă totuşi nu mai dorește să bea sau pare să bea o cantitate excesivă, acesta ar putea fi un semn al unei probleme de digestie mai complicate cu noul aliment. Din nou, consultaţi medicul veterinar pentru a vă asigura că trecerea este sănătoasă.

Cum să schimbaţi rapid hrana pentru câini

S-ar putea să vă aflaţi într-o situaţie în care hrana anterioară a câinelui nu vă este cunoscută sau este dificil de procurat. În acest caz, luaţi în considerare începerea lentă a consumului noului tip de hrană, oferindu-i mese mici la fiecare câteva ore, fiind atent la semnele unor eventuale probleme între mese. Dacă este necesar, alegeţi o formulă uşor digerabilă cu care să începeţi. După ce s-a obişnuit, treceţi-l treptat la marca sau formula preferată.

Posibilele dureri de stomac (şi alte probleme digestive) ar trebui să fie suficiente pentru a adopta o tranziţie lentă a hranei pentru câini, dar, mai ales, luaţi în considerare numeroasele schimbări cu care se confruntă deja câinele dvs., pe măsură ce se adaptează la noua sa viaţă. La fel ca oamenii, câinii se simt mai bine cu ceea ce le este familiar. Oferindu-i hrana pe care o cunoaşte în primele sale zile cu dvs., îl veţi ajuta să se simtă ca acasă în noul său mediu – ceea ce este la fel de bun pentru sănătatea sa emoţională ca pentru digestia lui.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu