iasiadopta

Sfaturi de sanatate pentru cainele tau – Îngrijirea câinelui tău în perioadele cu vreme rece

Este o idee bună să iei câteva măsuri generale de precauție pentru a asigura sănătatea și siguranță câinelui tău pe timpul iernii. Începe cu o vizită la medicul veterinar pentru o consultație înainte de sosirea iernii, verificând orice probleme de sănătate preexistente.

Înainte ca frigul iernii să se instaleze oficial, este o idee bună să iei câteva măsuri generale de precauție pentru a asigura sănătatea și siguranța câinelui tău pe timpul iernii. Începe cu o vizită la medicul veterinar pentru o consultație înainte de sosirea iernii, verificând orice probleme de sănătate preexistente.

Poți crede asta sau nu, dar toaletarea corectă este, de asemenea, o parte importantă a menținerii sănătății în lunile de iarnă. Blana grea și încâlcită nu protejează în mod adecvat pielea câinelui de temperaturile extrem de reci. Dacă animalul tău petrece mult timp în aer liber, verifică frecvent urechile și labele să nu aibă degerături. Pe timpul iernii este important ca părul de pe labe să fie tuns, pentru a reduce acumularea gheții între degete.

Activitățile în aer liber pe vreme rece

Deși pentru noi, oamenii, canapeaua și o pătură comodă pot fi mai atrăgătoare decât să stăm afară în timpul lunilor de iarnă, este important pentru câine să își mențină o rutină corectă de activitate fizică, pentru a evita creșterea în greutate și pentru a minimiza riscul de a deveni stresat, letargic și insuficient de activ. În special cățeii pot dezvolta probleme de comportament, precum cerșit, lătrat excesiv, săpat, ros, mușcat sau joacă prea dură, dacă nu au suficientă activitate fizică și nu își consumă energia eficient.

Poți face ca distracția din aer liber să fie mai interesantă înlocuind o zbenguială scurtă în curtea din spatele casei cu o excursie în parc sau explorarea unei poteci în natură. Chiar și schimbarea traseului de plimbare va înviora simțurile câinelui tău, datorită expunerii la stimuli vizuali și mirosuri noi. Poți inventa noi activități de joacă în curtea din spate, cum ar fi crearea unei curse cu obstacole sau introducerea de jucării noi. Cel mai important este să îți menții câinele activ în timpul acestor luni reci. 

Hygenhunds pui, în picioare, în pragul înzăpezit al unei uși.

Hrănirea în funcție de nivelul de activitate și conformație

Ca regulă generală, puii și câinii tineri ard mai multe calorii, așadar au nevoie de mai multă energie. Alege o hrană cu proteine și grăsimi de înaltă calitate, pentru a-i satisface necesarul de energie. Câinii mai bătrâni și mai puțin activi au nevoie de mai puțină energie, necesitând o hrană adaptată acestor cerințe.

Raportat la greutatea corporală, câinii de talie mai mică au nevoie de mai multă energie în hrana de zi cu zi decât câinii de talie mai mare. Nu uita: fiecare câine are nevoi nutriționale specifice, în funcție de starea de sănătate, nivelul de activitate și vârstă.

Indiferent de talie, rasă sau vârstă, în lunile reci de iarnă, atât animalele cu două picioare, cât și cele cu patru picioare își măresc instinctiv consumul de calorii. Astfel este important să asiguri un program regulat de activitate fizică pentru câinele tău.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu