iasiadopta

Siguranța cățelului dvs. în casă – partea 2

Soluțiile pentru curățenie și medicamentele

Plantele de interior adăuga puțină verdeață în casa dvs., însă unele sunt extrem de toxice pentru câini. Aflați care sunt plantele toxice, precum vâscul, crizantemele, crinii, și altele, conform PetMD, și eliminați-le pe acestea. Multe dintre produsele de curățenie și altele soluții similare pot fi foarte periculoase dacă sunt ingerate. Țineți animalul de companie departe de substanțele volatile din garajul dvs., precum uleiul, sarea grunjoasă și antigelul.

De asemenea, câinii pot confunda medicamentele sau vitaminele cu recompensele. Depozitați-le într-un dulap la care nu pot ajunge nici cățelușii, nici copiii. Același lucru este valabil pentru detergentul pentru mașina de spălat vase sau rufe, ambele trebuie să fie depozitate preferabil într-un dulap închis cu cheie (în caz contrar, câinii le pot deschide).

Păstrați podeaua curată

După ce aduceți câinele acasă, aveți grijă la tot ce cade pe podea. Da, împreună cu familia dvs., ridicați de jos toate obiectele mici pentru a vă proteja câinele înainte a-l aduce acasă. Acest lucru trebuie repetat ori de câte ori este necesar, chiar și după sosirea lui acasă. Curățați orice cade pe podea atunci când gătiți; alimente precum ciocolata sunt cunoscute ca fiind dăunătoare pentru câini. Partenerul dvs. pofticios poate ar putea să se sufoce cu ușurință cu obiecte mici sau dacă mănâncă ceva care provoacă probleme în timpul digestiei, cum ar fi ața dentară sau o bandă de cauciuc. Aspirați sau măturați podelele regulat pentru a preveni oricare dintre aceste probleme înfricoșătoare.

Protejarea bunurilor personale

Nu numai că doriți să vă protejați cățelușul, dar doriți să vă protejați și bunurile personale de el. Nimănui nu-i place să vadă o canapea roasă, o ușă zgâriată sau un suvenir distrus iremediabil atunci când ajunge acasă. Primul pas este prevenirea. Dacă există un obiect pe care nu doriți să îl vedeți distrus sau spart, pe care îl țineți în mod normal în condiții de siguranță, mutați-l temporar. Utilizați pături și garnituri lavabile pentru a preveni orice accidente care pot păta canapeaua, și folosiți spray-uri cu gust amar pe lemnul expus pentru a preveni roaderea de către cățeluși. O urnă mare din sticlă de pe podeaua dvs. poate merită un loc nou pe o parte a mesei sau într-un dulap până când cățelul dvs. devine suficient de blând ca s-o evite. Luați în considerare acest lucru pentru orice amintiri de familie care pot fi urinate, roase sau sparte într-o clipă.

Plan pentru neascultători

Chiar și cu o casă sigură și cel mai bun regim de dresare a câinelui, este posibil ca cel mai blănos membru al familiei dvs. să mai găsească încă metode de a intra în bucluc. Aveți însă răbdare cu el; un cățeluș trebuie să învețe regulile înainte a putea să le gestioneze responsabil dacă le încalcă. El nu știe că papucii dvs. nu sunt jucării de ros până nu-l veți învăța acest lucru. El ar putea crede că coșul de gunoi este un castron înalt umplut cu o varietate de recompense pentru cină. Nu lăsați această posibilitate să vă copleșească, multe situații pot fi abordate atunci când se întâmplă. Exersați-vă tehnicile de dresaj pentru câini, astfel câinele va ști cu ce poate și cu ce nu poate să se joace.

Este nevoie doar de puțin timp pentru a transforma casa într-un loc sigur, iar câinele dvs. vă va fi recunoscător. În timp ce crește în familie, priviți-l cum învață ce are voie să facă, veți vedea că nu veți face un efort prea mare să-i reamintiți. Până atunci, țineți-vă cățelușul departe de orice pericole posibile

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu