iasiadopta

Teama unui câine de a rămâne singur acasă

Teama unui cățel de a rămâne singur acasăUn câine obișnuit să fie mereu în preajma unui om sau unul care a fost nedespărțit de stăpân un timp îndelungat poate suferi de singurătate atunci când rămâne singur acasă, mai ales când i se întâmplă pentru prima oară acest lucru. Și i se întâmplă, pentru că stăpânul trebuie să plece la serviciu sau cu treburi prin oraș. Aici ne referim la animalele crescute în apartament. Câinele singur plânge, e agitat, latră și strică lucrurile din casă. De aceea, se recomandă să i se dea o ocupație cât timp e singur acasă.

Animalul suferă de singurătate și când unul din membrii familiei moare sau pleacă definitiv, după divorț sau din alte motive.

Frica de a fi lăsat singur se manifestă mai pregnant la un câine care a fost despărțit prea repede de mama sa, dacă a fost bătut sau dacă a trăit pe stradă mult timp în condiții stresante.

Și un câine care și-a schimbat stăpânul poate avea reacții negative când este lăsat singur. Frica lui este că își va pierde din nou siguranța căminului.

Un câine care nu ascultă de stăpân, nerecunoscându-l ca fiind conducătorul haitei, va fi foarte supărat când e părăsit. Dacă patrupedul știe clar că el e supusul, va accepta plecarea șefului haitei și va aștepta cuminte revenirea acasă.

În toate aceste situații, câinele arată că se plictisește și roade papucii, strică jucăriile, rupe hainele aflate la îndemână. Înainte de a pleca de acasă, animalul trebuie plimbat și alergat pentru a-și consuma energia. E bine să i se vorbească pe un ton liniștit înainte de a deschide ușa la plecare. Trebuie să se simtă în siguranță cât timp e singur și atunci se va obișnui să aștepte liniștit revenirea stăpânului.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu