iasiadopta

Tipuri de hrană uscată pentru câini

Hrana uscată pentru câini este de trei feluri în funcție de ingredientele conținute.

Așa cum facem mereu eforturi să mâncăm noi sănătos, tot așa trebuie să avem grijă de sănătatea câinelui prin alegerea unor tipuri de hrană care să nu îl îmbolnăvească și să fie adecvată animalului. Aici intervine problema că nu știm ce să cumpărăm. Toate ambalajele de hrană uscată au imprimate imagini de câini mulțumiți, dar prețurile diferă extrem de mult pe kilogram. Asta înseamnă că trebuie să citim compoziția boabelor. Un câine hrănit corect trebuie să mănânce hrană care conține 70-80% carne și legume, în proporții egale. Cu această informație, va fi mai ușor de urmărit clasificarea hranei uscate pentru căței.

Cele mai ieftine sortimente sunt încadrate în hrană economică și nu se recomandă să vă alimentați animalul preferat cu aceste boabe. Acestea conțin mult gluten și deloc carne.

Ingredientele de calitate medie formează hrana premium. Aceste boabe conțin derivate din carne și sunt potrivite pentru alimentația câinelui.

Hrana super premium nu conține conservanți, arome sau coloranți artificiali, ci numai carne proaspătă și ingrediente de calitate. Acest tip de boabe respectă compoziția recomandată pentru o alimentația sănătoasă a patrupedului, proteine animale și legume, precum și mineralele necesare articulațiilor și oaselor câinelui.

După ce am cumpărat sacul cu hrană, putem să analizăm boabe în momentul când hrănim câinele ca să învățăm să le deosebim atunci când cumpărăm la vrac. Boabele de calitate au un aspect uleios și o culoare închisă. Dacă boabele au culoare deschisă, atunci ele conțin multe cereale, deci nu includ cantitatea necesară de proteine și legume.

Densitatea boabelor de calitate e mai mare, ceea ce înseamnă că volumul hranei uscate de calitate e mai mic la aceeași cantitate față de hrana economică cu multe cereale. Nu volumul contează, ba dimpotrivă!

Boabele nu trebuie să fie nici prea tari și nici prea moi, să se sfărâme prea ușor.

Nu în ultimul rând, trebuie urmărite indicațiile ambalajelor privind vârsta pentru care este indicată hrana respectivă. Boabele diferă ca mărime și compoziție pentru pui, câini adulți sau seniori.

Tipuri de hrană uscată pentru câini

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu