iasiadopta

Top 5 cele mai scumpe rase de caini

Löwchen: $5,000-$8,000

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Se presupune ca Löwchen (“micutul leu” in Germana) era un caine de companie in Europa pre-renascentista; doamnele epocii ii aranjau blana sa semene cu ca a unui leu si isi incalzeau piciarele sub caine (!). Popularitatea rasei a continuat in anii 1800, insa numarul de exemplare a inceput sa scada dupa cele doua razboaie mondiale. Astazi, rasa Lowchen este privita ca una extrem de rara, pretul unui caine din aceasta rasa situandu-se intre $5,000 si $8,000 USD..

Samoyed: $4,000-$11,000

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Un caine superb, un caine de expozitie, Samoyed -ul este un caine prietenos si plin de energie. Dragostea cainelui pentru alergare si manatul turmelor se trage din mostenirea genetica din Siberia, unde rasa era folosita la tractarea saniilor si manatul caprioarelor. In functie de canisa si locatie, pretul pentru un exemplar Samoyed rasa pura este intre $4,000 si $11,000 USD..

Cavalier King Charles Spaniel: $1,000-$14,000

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Aceasta este inca o rasa ce are legaturi stranse cu regalitatea. Numit dupa regele Charles II, acest spaniel a fost crescut special pentru a se potrivi cainilor pictati in portretul regelui de catre Sir Anthony van Dyck. Probabil datorita acestor mosteniri regale, cainii din aceasta rasa au preturi cuprinse intre $1,000 si $14,000 USD.

Ciobanesc German: $230,00

   Una dintre cele mai populare rase ale lumii, Ciobanescul German are capacitatea de a fi un caine de familie excelent, dar si un caine de temut, excelent pentru paza si protectie. Specimene pure, certificate, din aceasta rasa, pot costa de la $1,000 la $24,000 USD. Insa un Ciobanesc German dresat pentru paza si protectie, poate ridica pretul pana la $50,000 USD, la fel de scump ca un Land Rover! Intr-un articol recent al New York Times se specifica un Ciobanesc German pe nume Julia, in varsta de trei ani, ce a fost dresat pentru paza si protectie. Cainele a fost cumparat la pretul de $230,000 USD, pentru a servi ca bodyguard pentru un director si familia sa.

Mastiff Tibetan: $1.5 milioane

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Cainele Mastiff Tibetan reprezinta un simbol al statutului social printre elitele Chinei. Costul unui exemplar obisnuit este intre $2,000 si $7,000 USD, insa cel mai scump mastiff vandut vreodata a valorat incredibila suma de $1,5 milioane dolari. Mastiff -ul, numit Hong Dong (“Big Splash”), a fost crescut cu o dieta de carne slaba de vita, pui, melci de mare si porumb de mare. Pretul exorbitant poate fi atribuit liniei de urmasi superbi si prospectele de crestere. Cel putin noul proprietar, un bogat baron al carbunelui, va putea sa-si amortizeze cheltuiala prin imprumutarea cainelui catre crescatori. Acestia din urma platesc si $100,000 USD pentru a beneficia de genele cainelui-vedeta in liniile lor de caini.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu