iasiadopta

TOP 8 CELE MAI LONGEVIVE RASE DE CAINI

Cu siguranță fiecare dintre noi ne-am pus măcar o dată întrebarea „Care este durata de viață a câinelui meu?”. Ei bine, este destul de dificil de a determina cu exactitate cât de longeviv va fi patrupedul cu care ai ales să-ți împarți locuința, însă, conform studiilor, s-a dovedit faptul că există anumite tipuri de rase de câini care se remarcă prin durata lungă de viață pe care o au. Însă, pe lângă gena pe care o moștenesc, durata de viață a unui câine este determinată și de modul de viață, de gradul de activitate fizică pe care îl au micuții blănoși în fiecare zi, de stimularea mentală de care au parte, de controalele regulate la medicul veterinar, prin respectarea examenelor și a vaccinurilor anuale și, bineînțeles, de hrana de înaltă calitate pe care o consumă, indiferent că vorbim de hrana umedă pentru câini sau de hrana uscată pentru câini.

Acum, haideți să vedem care sunt cele mai longevive rase de câini, din punct de vedere genetic:


1. Yorkshire Terrier

 

Această rasă de câini micuți și simpatici indiferent de circumstanțe, au o medie de viață de 14-16 ani și sunt o alegere populară printre oamenii cărora le plac câinii deștepți și cu personalitate. Caracteristicile care descriu cel mai bine această rasă de câini sunt curajul, veselia, vigilența și atenția. Însă, nici sensibilitatea nu este lăsată deoparte, iar din acest motiv, acești câini trebuie tratați cu o mare blândețe și afecțiune. Devotat stăpânului, Yorkshire Terrierul se înțelege bine și cu copii dar și cu celelalte animale din gospodărie, iar atunci când musafirii se apropie de casă sau există un pericol în preajmă, patrupedul va fi mereu pregătit să anunțe pe toată lumea. Deși mulți dintre noi credem că animalele de talie mică tind să fie active, această rasă de câini se împrietenește foarte bine cu un stăpân mai puțin activ deoarece acesta iubește plimbările scurte și dese.


2. Pudel

Creți și extrem de ascultători, mici sau mari, sunt la fel de simpatici și afectuoși cu toți membrii familiei. Media de viață în cazul pudelilor de talie mică este de 14-16 ani, iar cei de talie mai mare au o speranță de viață de 11-13 ani. Fiind cunoscuți ca și câini inteligenți, dornici să învețe, jucăuși și veseli, aceste rase se pot adapta cu ușurință condițiilor de viață care l-i se oferă. Însă, și în acest caz apare sensibilitatea, drept urmare, are nevoie de un stăpân drăgăstos și foarte atent. Răsplata pentru acest comportament o să fie întotdeauna devotamentul său și dragostea pe care le-o va oferi copiilor. În ceea ce privește alte animale, acesta le acceptă fără probleme, în special dacă a fost învățat de mic să socializeze. Plimbările zilnice sunt o normalitate pentru el, însă drumețiile și aventurile nu o să îi facă cea mai mare plăcere.


3. Bichon maltese

Caracterizat ca fiind una dintre cele mai elegante rase de câini, datorită culorii albe impecabile, a părului lung și mătăsos dar și a bunelor maniere pe care le au, bichonii maltezi au o medie de viață de 12-15 ani. Această rasă de câini este extrem de isteață, jucăușă, prietenoasă și vioaie. Totodată, sensibilitatea face parte din ei iar pentru asta apreciază enorm dragostea și atenția stăpânului, fiind la rândul lor foarte devotați și ascultători. Chiar dacă este iubăreț și răbdător cu copii, atunci când este vorba de persoane străine, devine vigilent și precaut. Chiar dacă nivelul său de activitate este scăzut, nu va refuza niciodată o plimbare mai lungă, în special dacă va avea ocazia și să socializeze cu alți câini. În plus, bichonii maltezi pun mare accent pe dorințele stăpânului, încercând să îi facă pe plac de fiecare dată când au ocazia.


4. Schnauzer pitic

Robuști și musculoși dar extrem de afectuoși în special cu copii, rasa Schnauzer pitic are o durată medie de viață de 12-14 ani. Este o specie de câini inteligenți, vigilenți, care observă și aud și cel mai mic zgomot. Totodată, loialitatea îi definește iar în ceea ce privește activitatea, se remarcă prin veselia cu care ies la plimbare sau la activități în aer liber însă, foarte ușor se poate adapta și la un stil de viață mai puțin activ. Schnauzer pitic este remarcat ca un bun câine de pază, tocmai datorită vigilenței dar și datorită faptului că are obiceiul de a-i lătra în mod insistent pe străini.


5. Shih Tzu

Mici, fermecători și jucăuși, câinii din rasa Shih Tzu impresionează mereu prin botul scurt și ochii mari, rotunzi, prin blana lor mătăsoasă, care crește în mod continuu, dar și prin urechile lăsate, care îi fac să fie și mai îndrăgiți, în special de către copii. Acești câini au ca medie de viață 11-14 ani. Atunci când vorbim de personalitatea câinilor Shih Tzu, vorbim despre veselie, blândețe, vigilență, energie și inteligență. Extrem de devotat stăpânului, această rasă de câini are obiceiul de a se împrieteni cu toată lumea. Bineînțeles, fiind atât de prietenos, iubește și copiii, fiind sociabil cu ei. Pentru acești câini, timpul petrecut cu stăpânul și cu membrii familiei este cel mai apreciat, iar când vine vorba despre plimbări și ieșirile afară, se mulțumește și chiar apreciază dacă acestea sunt scurte.


6. Teckel

Cunoscut și ca și câine de vânătoare, datorită inteligenței și a simțului olfactiv deosebit de ridicat, câinele din rasa Teckel se remarcă prin curaj, perseverență, curiozitate și energie.

Speranța de viață pentru aceștia este de 12 până la 14 ani. Pe lângă faptul că sunt ascultători și jucăuși, corpurile lor lungi și joase îi fac să-ți intre și mai repede la suflet. Iar tu ca stăpân, poți să fii sigur că pentru acest patruped, tu ești tot ce are el mai important în viață. Având instincte vânătorești, câinii Teckel trebuie obișnuiți încă de mici atât cu copiii, cât și cu alte animale. În ceea ce privește modul de viață, Teckelii se pot adapta foarte bine la ceea ce li se oferă atât timp cât au membrii familiei aproape.


7. Beagle

Curioși, inteligenți, super energici, independenți dar și iubitori, câinii din rasa Beagle trăiesc aproximativ 12-14 ani. Modul său de socializare este diferit de majoritatea câinilor deoarece, acești câini sunt atât de prietenoși încât și copiii și membrii familiei, dar și străinii sunt pe aceeași linie, iar atunci când vorbim despre alte animale, le acceptă cu cea mai mare plăcere. Câinii din rasa Beagle iubesc libertatea și mișcarea. Pentru ei, un spațiu îngrădit într-o curte, în aer liber, este tot ce își pot dori. În cazul în care nu are mereu curtea la dispoziție, plimbările zilnice sunt obligatorii, dacă se poate, să fie cât de lungi și cu cât mai multă acțiune.


8. Chihuahua

Cunoscuți ca fiind cea mai mică rasă de câini, aceștia au o speranță de viață de 14-16 ani. Personalitatea lor este una aparte, fiind nu doar inteligenți dar și foarte vioi, energici, alerți, curajoși, jucăuși și gălăgioși. Această rasă de câini cuprinde câte puțin de la fiecare rasă, având un comportament total independent și aparte. Cu toate acestea, câinii Chihuahua sunt foarte atașați de membrii familiei și, totodată, foarte devotați lor. În ceea ce privește socializarea, aceștia vor accepta și copii și persoane necunoscute, doar dacă vor fi învățați de mici. Când vine vorba despre alte animale de companie, preferă cu siguranță câinii din aceeași rasă, fiindcă, cu câinii din rase diferite sau cu alte animale le este mai greu să socializeze. Modul lor de viață este mai comod, preferând un stăpân mai sedentar decât unul foarte activ. Fiind sensibil la temperaturile scăzute sau crescute de afară, confortul casei este tot ce au nevoie, iar în ceea ce privește mișcarea, toată alergătură pe care o fac în interior este suficientă.

Așadar, indiferent care este rasa câinelui tău și care este, ca medie, durata sa de viață, important este să vă bucurați împreună de fiecare moment, să-i arăți mereu aprecierea și recunoștința, așa cum o face și el, și totodată, să te asiguri că îi oferi cea mai bună viață pe care ar putea să o aibă un patruped.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu