iasiadopta

ULEIUL DE PEȘTE PENTRU ANIMALELE DE COMPANIE. DE CE ESTE BENEFIC

Uleiul de pește este un supliment natural care poate oferi numeroase beneficii pentru animalul tău de companie. Fiind derivat din țesuturile peștilor grași, cum ar fi heringul, macroul, tonul și somonul, uleiul de pește este bogat în acizi grași Omega-3, care sunt esențiali pentru menținerea pielii și a blăniței sănătoase, precum și pentru promovarea sănătății articulațiilor, pentru asigurarea structurii membranelor celulare și pentru furnizarea de energie. De asemenea, uleiul de pește poate contribui la îmbunătățirea digestiei și a funcției cognitive a animalului.

Fiind atât de important și de benefic pentru sănătatea patrupedelor, în ziua de astăzi, pe piață se găsesc multe tipuri de hrană pentru animalele de companie care conțin ulei de pește. Însă, de cele mai multe ori, cantitatea de ulei de pește regăsit acolo nu este cantitatea suficientă de care patrupedul are nevoie. Din acest motiv, uleiul de pește se găsește și ca supliment, atât lichid cât și sub formă de capsule, care poate fi administrat câinilor și pisicilor pe cale orală sau adăugat direct în hrana lor obișnuită.

Iată care sunt principalele beneficii pe care uleiul de pește le aduce micuțului patruped:

Îmbunătățește dezvoltarea creierului și a funcției cognitive

Indiferent că vorbim despre câinii juniori sau despre cei seniori, uleiul de pește este esențial pentru aceștia deoarece acizii grași Omega-3 trebuie să fie de nelipsit pentru o dezvoltare și funcționare corectă a creierului. Pentru juniori, acest supliment crește nivelul de învățare, de păstrare a diferitelor abilități și de preluare a unui comportament adecvat. Pentru câinii seniori, uleiul de pește poate reduce efectele disfuncției cognitive, care este similară cu demența. Astfel, câinii seniori vor primi un sprijin sănătos, care îi va ajuta să nu uite de membrii familiei, de locurile dragi sau de activitățile preferate. Totodată, conform studiilor, consumul de ulei de pește de către patrupede ajuta la ameliorarea anxietății.

Reduce inflamația

Benefic inclusiv pentru oameni pentru a reduce inflamația, uleiul de pește prezintă aceleași proprietăți și în rândul animalelor de companie. Cei doi acizi grași polinesaturați regăsiți în uleiul de pește, și anume EPA și DHA acționează ca semnale celulare pentru a reduce inflamația.

De asemenea, uleiul de pește este un bun sprijin pentru patrupedele care au probleme cu articulațiile. Dacă animalul tău de companie are artrită severă, suplimentele cu ulei de pește pot fi utilizate împreună cu medicamentele tradiționale pentru durere, pentru a maximiza ameliorarea acesteia.

Încetinește creșterea tumorală

Uleiul de pește prezintă o proprietate excelentă atunci când vine vorba de prezența diverselor tumori, deoarece ajută la stimularea diferențierii celulelor canceroase. Atunci când aceste celule sunt diferențiate, capacitatea lor de a se înmulți sau de a supraviețui este limitată.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Conform studiilor, s-a dovedit că uleiul de pește este benefic pentru sănătatea inimii nu doar în cazul oamenilor ci și în cazul patrupedelor. Consumat constant, ca supliment alimentar, acesta reduce tensiunea arterială și nivelul trigliceridelor, reduce ritmurile anormale ale inimii dar și frecvența convulsiilor. Totodată, uleiul de pește poate ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin. In cazul pisicilor, poate acționa ca un anticoagulant, prevenind astfel formarea cheagurilor de sânge la pisicile cu boli de inimă.

Poate ajuta la ameliorarea afecțiunilor renale

Uleiul de pește este benefic pentru animalele de companie și pentru a scădea tensiunea arterială crescută dar și pentru a reduce pierderile de proteine în urină. Acesta ajută la reducerea producției de substanțe proinflamatorii, periculoase pentru rinichi. Consumat în cantități optime, uleiul de pește s-a dovedit a fi benefic pentru încetinirea bolilor renale și pentru ameliorarea simptomelor insuficienței renale.

Asigură o blană sănătoasă și strălucitoare

Uleiul de pește este benefic în special pentru animalele de companie care suferă de dermatită atopică, de alergii, de mâncărimi ale pielii sau de mătreață. În același timp, acest supliment este benefic și pentru companionii care nu prezintă probleme ale pielii deoarece le oferă o blană sănătoasă și strălucitoare, pe întreaga perioadă a anului. Motivul pentru care are o influență atât de mare în privința blăniței este dat de faptul că, uleiul de pește ajută atât la gestionarea hidratării cât și la producția de uleiuri în blană. De asemenea, acest supliment previne hiperkeratinizarea foliculului de păr.

Beneficiile uleiului de pește pentru animalele de companie sunt multe și variate și fiecare patruped are nevoie de un mic ajutor pentru o viață sănătoasă, activă și fericită. Cu toate că pe piață există o multitudine de sortimente de ulei de pește pentru animalele de companie, este recomandat să discutați cu medicul veterinar pentru a vă spune care tip de ulei de pește este cel mai potrivit pentru companionul vostru.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu