iasiadopta

Zgarda tip căpăstru

Zgarda tip căpăstruLa o primă vedere, zgarda tip căpăstru poate fi asemănată cu un fel de botniță. Confuzia este complet nefondată: acest model de zgardă permite câinelui să bea apă, să mănânce și să se joace, să facă orice mișcări dorește. Acțiunea ei se manifestă în zona capului, dar întreg restul corpului animalului se poate mișca fără probleme. Este foarte important ca zgarda să aibă mărimea potrivită, să stea fix pe capul animalului. Acceptarea va veni cu atât mai repede, cu cât câinele va fi mai puțin jenat de dimensiunea nepotrivită a zgardei.

Zgarda este indicată pentru o modalitate mai ușoară de a stăpâni câinele, fără a-l brusca sau a-l forța. Ea permite un control total asupra animalului, control extrem de necesar în cazul vizitelor la medicul veterinar,  când i se taie unghiile sau când i se perie blana.

Folosirea unei lese lejere asigură un control total la plimbare, sau chiar când stăpânul face jogging sau când se deplasează cu bicicleta.

Foarte utilă se dovedește a fi zgarda tip căpăstru în cazul câinilor agitați, care nu au stare nici măcar o clipă.

În prezența copiilor sau a unor persoane străine, câinele devine mult mai ușor de controlat cu acest instrument.

Nu în ultimul rând, ședințele de dresaj decurc mai lin când patrupedul poate fi controlat în totalitate din punctul de vedere al libertății de mișcare.

Nu este indicată purtarea în permanență. Pe timpul nopții sau când animalul este singur, nu se justifică folosirea zgardei. Se împiedică astfel tendința câinelui de a respinde căpăstrul sau de a se lupta cu acesta. Chiar din primele zile când face cunoștință cu noul instrument de corectare a comportamentului, animalul care nu suportă zgarda se va tăvăli pe jos, își va scutura capul sau va fi agitat, va fugi dintr-un loc în altul, se va freca de picioarele stăpânului. În cazul în care nu se obțin progrese notabile în două-trei săptămâni, se apelează la un dresor până când câinele se adaptează cu noua zgardă.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu